fbpx
brainbro

De missie van BrainBro is het stimuleren van de cognitieve groei bij kinderen door het bouwen van educatieve apps. Kinderen staan bij ons op 1, 2 en 3. Een app ervaring zonder reclame en verleiding, dat moet toch kunnen? We bouwen momenteel aan de app ‘BookaBooka’, een all you can eat buffet van prachtige prentenboeken. Lees er meer over op de BookaBooka productpagina.

Ambities

Educatie & interactie

We zijn voornemend om naast prentenboeken ook hieraan gerelateerde educatieve spellen toe te voegen. Denk aan zoekplaten, vragen over het verhaal, mini-loco achtige spellen etc.

Bestrijden laaggeletterdheid

We gaan graag constructies aan waarbij we BookaBooka kunnen laten belanden bij de kwetsbare groepen in de maatschappij die de stimulans tot lezen exta nodig hebben, zoals laaggeletterden of mensen met een migratieachtergrond. De ingebouwde voorleesstemmen kunnen helpen bij een introductie tot de Nederlandse taal. Zo kan BookaBooka, aanvullend op andere initiatieven, een erg kosten-effectief middel zijn om de cirkel van taalachterstand te doorbreken.

Specifieke doelgroepen

Doelgroepen waar we aan denken zijn bijvoorbeeld doven/slechthorenden of mensen met dyslexie. Een video van een doventolk naast de prent van het prentenboek hoeft maar 1x te worden opgenomen en heeft daarna een enorm bereik. Ook voor mensen met dyslexie zijn technisch maatregelen te treffen waardoor het voor hen makkelijker is om een boek te lezen.

Het Team

Sjors Miltenburg
Eigenaar
sjors@brainbro.nl

Nienke Soeters
Content Manager
nienke@brainbro.nl

Lida Soeters
Eind redacteur
lida@brainbro.nl

Samenwerkingen